ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ

Η διατροφολογία ασχολείται με τη διαμόρφωση διατροφικών σχημάτων, την εκπαίδευση και την πληροφόρηση ασθενών, καθώς και των συγγενών τους, παρέχοντας συμβουλές πάνω σε θέματα διατροφής.
Εφαρμόζεται σε αυτούς που:

  • Θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα και την υγεία τους
  • Είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι
  • Έχουν προδιάθεση-κληρονομικότητα ή πάσχουν από κάποια ασθένεια, όπως διαβήτη ή καρδιαγγειακά προβλήματα
  • Θέλουν να μάθουν  να τρέφονται σωστά

Βήματα

  1. Κλινική συνέντευξη, καταγραφή της κατάστασης της υγείας καθώς και των διατροφικών συνηθειών.
  2. Πραγματοποιείται πλήρης σωματομετρικός έλεγχος (υπολογισμός λιπώδους και μυϊκού ιστού, καθορισμός σωματομετρικών δεικτών όπως FM, LBM, TBW, κτλ), ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα για τη σύσταση του σώματος.
  3. Λιπομέτρηση όπου υπολογίζεται το ποσοστό συμμετοχής του λίπους, της μυϊκής μάζας και των υγρών του σώματος στο βάρος και γίνεται η αναγνώριση των σημείων του σώματος συσσώρευσης. Σε κάθε συνεδρία γίνεται λιπομέτρηση και συζήτηση με το διατροφολόγο.
  4. Επανάληψη της λιπομέτρησης για αξιολόγηση και επαναπροσδιορισμόs.

Comments are closed.