Ιατρείο Ακράτειας

antiAging

 

Έχετε ακράτεια? Αντιμετωπίστε την οριστικά!

 

 ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ

Η ακράτεια ούρων είναι η οποιαδήποτε ακούσια απώλεια ούρων που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα υγιεινής ή να προκαλέσει άγχος και κοινωνική αμηχανία στο άτομο που τη βιώνει. Δεν πρόκειται για νόσο, αλλά για σύμπτωμα.

Μπορεί να παρουσιαστεί στον οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε ηλικία, με τις γυναίκες να έχουν 3πλάσιο κίνδυνο σε σχέση με τους άνδρες. Η συχνότητα εμφάνισής της αυξάνει με την ηλικία, χωρίς όμως να αποτελεί μια φυσιολογική συνέπεια της διαδικασίας της γήρανσης.

Υπάρχουν τρεις τύποι ακράτειας ούρων, που διαφέρουν τόσο στο μηχανισμό πρόκλησης, όσο και τον τρόπο εκδήλωσης και αντιμετώπισης:

  • Ακράτεια από προσπάθεια
  • Επιτακτική ακράτεια
  • Μεικτού τύπου ακράτεια

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Διεθνούς Εταιρείας Εγκράτειας (International Continence Society), η συντηρητική αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων συστήνεται σαν την πρώτη θεραπευτική επιλογή για όλα τα είδη της.

Στο οργανωμένο Ιατρείο Ακράτειας της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ, υπό τη στενή παρακολούθηση της κας Γαλάτα Αγγελικής (Φυσιάτρου με διδακτορική διατριβή στη συντηρητική αντιμετώπιση της ακράτειας), οι ασθενείς υποβάλλονται σε εξατομικευμένο πρόγραμμα Αποκατάστασης με ασκήσεις επανεκπαίδευσης των μυών του πυελικού εδάφους σε συνδυασμό με μεθόδους βιοανάδρασης (biofeedback) και ηλεκτρικού ερεθισμού.

Η ολιστική θεραπευτική τους διαχείριση ολοκληρώνεται με συμβουλές για την αντιμετώπιση των προδιαθεσικών παραγόντων εμφάνισης ή επιδείνωσης της ακράτειας και οδηγίες για την επανεκπαίδευση της κύστης.

Comments are closed.