ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Η Θεραπευτική άσκηση είναι στοχευμένο πρόγραμμα σωματικής άσκησης με σκοπό την βελτίωση ελλειμάτων αλλά και της γενικής φυσικής κατάστασης του ασθενούς.
Η Θεραπευτική άσκηση απευθύνεται σε ανθρώπους στο τελικό στάδιο αποκατάστασης μετά από νόσο ή τραυματισμό, καθώς επίσης και στο γενικό πληθυσμό και εφαρμόζεται μέσα από εξατομικευμένα προγράμματα υπό την καθοδήγηση και αυστηρή επίβλεψη γυμναστή και φυσικοθεραπευτή.

therapeutikiaskisi-1
therapeutikiaskisi-2
therapeutikiaskisi-3

Πριν την έναρξη κάθε προγράμματος ο αθλούμενος αξιολογείται από την ιατρική ομάδα αποκατάστασης όπου αναγνωρίζονται πιθανά προβλήματα και τίθενται συγκεκριμένοι στόχοι (απώλεια βάρους, ενδυνάμωση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος, βελτίωση καρδιοαναπνευστικής αντοχής, ρύθμιση υπέρτασης, ευεξία, διαχείριση άγχους).

Με βάση το προφίλ του αθλούμενου, καθορίζεται το είδος της θεραπευτικής άσκησης (ατομική άσκηση υπό επίβλεψη, ομαδικό πρόγραμμα Pilates, Tai Chi, άσκηση στο νερό) και της εκπαίδευσης στο σωστό πρότυπο εκγύμνασης. Είναι απαραίτητη η παρακολούθηση της προόδου ανά τακτά διαστήματα.

Comments are closed.